user_mobilelogo
mauricius head

RADY NA CESTU NA MAURICIUS

 

Kdy jet na Mauricius

Každoročně Mauricius přiláká na jeden milión turistů. Nejvhodněší dobou, kdy jet na Mauricius na dovolenou, jsou měsíce mezi květnem a listopadem, kdy na ostrově spadne nejméně srážek. Ačkoliv od prosince do března je období cyklónů, na Mauriciu se příliš neprojeví a slabá turistická sezóna na ostrově prakticky není.

 

 

Co na Mauriciu vidět a navštívit

Mauricius 13

Turisté na Mauricius přijíždí kvůli nádherným plážím, na kterých se však budují především luxusnější resorty. Snad nejmalebnější místo na ostrově je poloostrov Le Morne s dominující strmou skálou Le Morne Braband. Pro pěší tůry je možné navštívit národní park Black River Gorges, ale s pravým tropickým pralesem jsme se tu nesetkali, protože původní porost včetně tropických pralesů ustoupil pěstování cukrové třtiny už v dobách kolonizace. V Pamplemousses je krásná botanická zahrada Sira Seewoosagura Ramgoolama a nachází se zde také první továrna na zpracování cukrové třtiny na ostrově. Velkým lákadlem pro všechny návštěvníky jsou nejdražší známky na světě, které jsou vystaveny v hlavním městě Port Louis.

 

 

Cestování na Mauricius na vlastní pěst

Mauricius 14

Na Mauricius jsme letěli společně s mou Šárkou. Tehdy jsme si ještě zabalili do velkého batohu. S přibývajícími cestami jsem však zjistil, že spoustu věcí člověk na cestách nepotřebuje a je možné cestovat na lehko a pohybovat se svobodněji. Dnes už cestuji jen s malým cyklistickým baťůžkem, který neváží více jak 6kg. Protože hygienu mám v balení do 100ml, nastupuji s ním rovnou i na palubu letadla. Jak si zabalit na cesty popisuji v článku "Co s sebou na cesty".

 

Vstupní formality

Občané ČR mohou pobývat na území Mauricia bez víz a to maximálně po dobu 3 měsíců během šestiměsíčního období, které se počítá od prvního data vstupu na Mauricius, viz mzv.cz.

 

Cestování po Mauriciu

Na Mauriciu jsme bydleli na dvou místech a z nich jsme podnikali výlety do okolí pronajatým taxíkem. Na Mauriciu je možné si za rozumnou cenu pronajmout auto na celý den i s řidičem, jinak rezervace např. přes Rentalcars.com.

 

Ubytování

Mauricius je skutečně spíše oddechová a na cestování jednoduchá destinace. Ubytování jsme tehdy zvolili ve dvou resortech na opačných koncích ostrova. Levnější variantu ubytování lze na Mauriciu najít v apartmánech, které lze rezervovat např. na globálních rezervačních portálech.

 

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube