user_mobilelogo
HEAD Macao

RADY NA CESTU DO MACAA

 

Kdy jet do Macaa

Macao má vlhké subtropické klima. Léto je horké a vlhké s občasnými dešťovými přeháňkami a bouřkami. Od dubna do září spadne nejvíce srážek. Podzimní a zimní období je slunečné a suché a počasí se proměňuje s blížícím se jarem. Turisté navštěvují Macao po celý rok, ale nejvhodnější období, kdy do Macaa jet, jsou podzimní měsíce.

 

 

Co v Macau vidět a navštívit

macao 16

Pokud v Macau žije něco přes půl miliónu residentů, tak turistů přijede do Macaa každý rok více než 25 miliónů. Polovina z nich přijíždí z pevninské Číny.

Hlavními atrakcemi jsou historické barokní památky z dob portugalské nadvlády a herní průmysl. Historické centrum je zapsáno na seznamu světového dědictví Unesco a nachází se kolem náměstí Largo de Senado s kostelem sv. Dominika, ruinami kostela sv. Pavla a pevností Mont Forte, ve kterém se nachází Macajské muzeum.

V roce 2002 po uvolnění herního monopolu nastala velká expanze kasin. Kasina jsou postavena na samotném poloostrově, zde jsou např. Grand Lisboa, Wynn, MGM, ale další se už staví na ostrově Taipa kolem nově vznikajícího bulváru Cotai strip, např. Venetian, City of Dreams a další. Macao je jediné místo, kde jsou kasina v Číně legální, v dnešní době jich je 35 s obratem daleko vyšším než produkují kasina v Las Vegas.

 

 

Cestování do Macaa na vlastní pěst

macao 19

Macao jsem navštívil se svou Šárkou během naší cesty po Číně. Na cestu jsme si po vzoru posledních cest sbalili jen do do malých cyklistických baťůžků – viz "Co s sebou na cesty", který nakonec nevážil více než 6 kilogramů. Opět jsme měli hygienu v balení do 100ml a tak jsme si baťůžek mohli vzít s sebou na palubu letadla.

 

Vstupní formality

Při splnění určitých podmínek není pro vstup do země pro občany ČR nutná vízová povinnost, více na mzv.cz.

 

Cestování po Macau

Protože Macao nemá letecké spojení s Evropou, návštěvníci musí nejdříve přiletět do Hong Kongu nebo do Shenzenu a odtud pokračovat lodí. Ze Shenzenu trajekt odplouvá z přístavu Shekou a lístek stojí 180CNY a z Hong Kongu lodě odplouvají z přístavu Macau Ferry Terminal, pier č. 7, který je na ostrově Hong Kong v Centralu. Lodě z/do Hong Kongu plují prakticky celý den každou půlhodinu a lístek stojí cca 180 HKD. V obou případech cesta trvá přibližně 70 minut. Lístky na trajekt se dají rezervovat přes stránku 12go.asia nebo turbojetseaexpress.com.hk.

Z macajského přístavu se dá do centra Macaa nejlépe dostat pomocí malého triku, který spočívá ve využití jednoho z mnoha bezplatných shuttle busů, které provozují kasina. Ty totiž vábí a nabírají své hosty už v přístavu.

 

Ostatní zvláštnosti

V budově přístavu se nacházejí směnárny nebo se peníze dají také vybrat v ATM bankomatech. Výhodou je, že v Macau se dá platit i Hong kongskými dolary, kurz je 1:1. Macajské patacy však nikde jinde uplatnit nelze, takže je lepší je utratit nebo na poslední chvíli směnit na jinou měnu.

V Macau se řídí na druhé straně než u nás, na rozdíl od Číny jsme ocenili nápisy v latince.

 

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube