user_mobilelogo
SINGAPUR HEAD

RADY NA CESTU DO SINGAPURU

 

Kdy jet do Singapuru

V Singapuru panuje tropické počasí, leží takřka na rovníku. Tropické počasí se vyznačuje horkým a vlhkým podnebím, kdy teploty v noci neklesají pod 20°C a přes den se udržují okolo 30°C. Srážky jsou na denním pořádku, jsou časté, krátké, ale vydatné. Nejvíce srážek spadne od listopadu do ledna, nejméně od května do července. Vzhledem k celoročnímu stabilnímu počasí turisté přijíždějí do Singapuru po celý rok.

 

 

Co v Singapuru vidět a navštívit

Singapur 00b

Singapur je městský stát, který se nachází na ostrově odděleném od Malajského poloostrova úzkým průlivem. K Singapuru patří i dalších 54 přilehlých ostůvků. Singapur je dnes světovým obchodním a finančním centrem a důležitým dopravním uzlem. Zdejší přístav je druhý největší na světě. Letiště Changi je jedno z nejdůležitějších pro lety mezi Evropou, Asií a Austrálií a mnoho turistů zde svou cestu na pár dní přeruší.

Středem města protéká stejnojmenná řeka Singapur a u jejího ústí do moře se rozkládá Central Business District - finanční centrum se všemi místními mrakodrapy. Dalšími čtvrtěmi jsou Koloniální district, Malá Indie, Čínské město a Orchad road - velkolepá nákupní třída.

 

 

Cestování do Singapuru na vlastní pěst

Singapur 90

 

Vstupní formality

Při splnění určitých podmínek není pro vstup do země pro občany ČR nutná vízová povinnost, více na mzv.cz.

 

Cestování

My jsme Singapur navštívili krátce na závěr cesty po Malajsii. Dálkové spoje z nebo do Malajsie se dají rezervovat přes stránku 12go.asia. Po Singapuru jsme se pohybovali pěšky, ale pro rozsáhlejší průzkumy mimo centrum se spolehlivě nabízí místní metro.

 

Ubytování

Ubytování jsme měli zajištěné protřednictvím rezervačních stránek Booking.com.

 

Stravování

Stravování jsme řešili na ulici formou rychlého občerstvení.

 

Ostatní zvláštnosti

Během našeho pobytu jsme se snažili dodržovat všechna místní nařízení. Singapur je totiž známý svými zákazy a příkazy, díky nimž je město bezpečné a čisté. Například kouření na veřejném prostranství je pokutováno 500SGD, přecházení ulice vedle přechodu pro chodce je možné jen za poplatek 50SGD, odhazování odpadků na ulici stojí 1000SGD, plivnutí nebo zahození žvýkačky také není zadarmo.

Jsou zavedeny i daleko přísnější tresty, např. krátkodobé vyhoštění ze země hrozí třeba jen za přestupek v MHD, půl roku vězení za krádež desetidolarové položky nebo trest smrti i pro teenagera za držení drog.

 

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube