user_mobilelogo
HEAD USA II

USA

 

Nový svět za Velkou louží 

Ačkoliv známe Ameriku díky hollywoodským filmům velmi podrobně, vždy mi přišla nějak vzdálená a nedostižná a nedokázal jsem si představit, že ji jednou navštívím. Stalo se, a já si nakonec musel přiznat, že jako ve filmech je.

 

  • Cesta trvala 10 dní a během ní jsem urazil 2 000 kilometrů.

 

Do USA jsem letěl s kamarádem a cestu jsme zahájili v prosluněném Los Angeles. Poté jsme se přesunuli do pohádkového Las Vegas a odtud jsme navštěvovali okolní parky Grand Canyon, Zion, Bryce a Death Valey. Putování jsme zakončili zastávkou v Chicagu.

 

P.S.

S odstupem času jsem se do USA vrátil ještě jednou v dubnu 2018. Naplánoval jsem tentokrát delší 18denní road trip, během kterého jsem ujel téměř 5 000 kilometrů a navštívil deset národních parků. Ze San Francisca jsem jel přes Yosemity, Sequoiu a Death Valley do Las Vegas. Pak následovala návštěva národních parků Zion, Bryce, Capitol Reef, Arches, Canyonlands, Dead Horse Point, Mesa Verde, Monument Valley, Antilopí kaňon, Horseshoe bend, Grand kaňon, Joshua Tree a cestu jsem zakončil v Los Angeles. Pokud se chcete inspirovat touto cestou, můžete se o ní dočíst zde....

 

 

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube