user_mobilelogo
HEAD Soul

RADY NA CESTU DO SOULU

 

Kdy jet do Soulu

V Jižní Koreji panuje mírné podnebí s teplými léty a studenými zimami. Nejvhodnější dobou pro návštěvu Soulu jsou proto měsíce od dubna do října.

 

 

Co v Soulu vidět a navštívit

Soul 04

Mezi hlavní turistické atrakce bezpochyby patří pět královských paláců: Deoksugung, Gyeongbokgung, Gyeonghuigung, Changdeokgung a Changgyeomggung. V Soulu jsou čtyři historické brány, z nichž nejznámější je jižní brána Namdaenum poblíž stejnojmenné tržnice. Pěkný výhled na město je z televizní věže a z Namsan parku. Moderní obchodní a nákupní čtvrť je v Coexu.

 

 

Cestování do Soulu na vlastní pěst

Soul 25

Letenku do Manily jsem si objednal se stopoverem v Soulu u Student Agency. Před příletem do Soulu jsem neměl rezerovaný žádný nocleh a základní informace jsem načerpal až den před odjezdem především z oficiálních stránek vlakového spojení letiště v Incheonu www.arex.or.kr, kde se dají najít i tipy na výlety. Po přistání se prochází tranzitním prostorem, kde se nedají minout informační stánky, které z dálky označují velké žluté otazníky. Tyto informační stánky nabízí rychlovýlety pro ty, kteří v Soulu nenocují, a další spoj jim letí v ten samý den. V mém případě jsem se nechal odbavit a v příletové hale jsem kontaktoval další informační stánek se žlutým otazníkem a požádal jsem o nabídku ubytování poblíž letiště a vlaku, o jízdní řád vlaků z Incheonu a mapu města. Poté jsem se ubytoval, přejel vlakem do centra a za hodinu a půl po přístání jsem se již procházel Soulem. Vlak na centrální vlakové stanoviště v centru města jede přibližně 50 minut.

 

 

 

facebook

Instagram 2

 

youtube